ende hr beas

További adatok

Nagykanizsai Civil Kerekasztal
8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5.
Tel: +36-20/9313-055
Tel: +36-20/3595-045
Fax: +36-93/999-697


E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


UniCredit Bank: 10918001-
00000085-20470004


Adószám: 19282501-1-20


 Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.


Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010


Közérdekű önkéntes tevékenység száma: 01478.


MVH regisztráció: 1005354771


Kiváló Tehetségpont azonosító: TP-101-001-073


Adatvédelmi nyilvántartás száma: NAIH-74706/2014


atlatszo

 

A Halis István Könyvtár adott otthont a 11. Térségi Társadalmi Felelősségvállalási Konferenciának és kísérő rendezvényének a Köszönet Napjának. Előbb szakmai előadásokat hallhattak a résztvevők, majd díjak kerültek átadásra a kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek, szervezetek, vállalkozások számára. 

koszonet napja tizenhet

Tóth Nándor alpolgármester megnyitójában kiemelte, hogy a civil kerekasztal tevékenysége a társadalmi felelősségvállalás legszebb példája. - A kanizsai szervezet tagjai aktív és sokrétű tevékenységet folytatnak, ezekre méltán lehetnek büszkék, s a város is mellettük áll. Sok feladatuk van, egyik ilyen az elismerések átadása, rendszerint olyanok kapják, akik az évek során példaképekké váltak.

Fotó: Facebook

Várfalvi Ferenc üzemvezető egy előadást tartott a E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. történetéről, tevékenységéről és aktív társadalmi felelősségvállalási gyakorlatáról. Az üzem az elmúlt időszakban kiemelkedő aktivitással vett részt önkéntes munkákon. Iskolai sportpályát, kültéri bútorokat újítottak meg, lelkesen vettek részt a csökkent munkaképességű embereket foglalkoztató szervezet telephelyén közösségi tér kialakításában. A munkavédelmi hét keretén belül szemétgyűjtési akcióban jeleskedtek, rehabilitálták a Rezi Szabadidőparkot.

A kerekasztal ügyvezetője, Budavölgyi Kálmán évértékelőjében kiemelten állandó karitatív szolgáltatásáról az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektáborról beszélt. - Évente 1 hétre bezár az általunk működtetett Nonprofit Központ és 20-25 hátrányos helyzetű kisgyermeket viszünk el nyaralni az általunk kidolgozott alternatív finanszírozású módszer alkalmazásával. Célunk a tisztán térségi szponzorációból működő mintaprojekt módszerének elterjesztése. A módszer átvételével egy ideális állapotot alapul véve, évente Magyarországon 5000 hátrányos helyzetű gyermeket lehetne bevonni a programba.

- Most olyan személyekre hívjuk fel a figyelmet, mondunk köszönetet, akik nélkül nem működne a karitatív mintaprogram. Van 5 olyan vállalkozás és magánszemély, mely a kezdetektől együttműködő partnerünk. Részükre az Alig-Vár jótékonysági Gyermektábor Arany Fokozatú Támogatója címet adományozzuk.

A díjazottak
            Galambos Ferenc bűvész
            Horváth Gyula zalakarosi vállalkozó
            Szilágyi cukrászda
            Médium Market
            Új Palini-Hús Zrt.

Majd a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad tagjai népdalokkal és versekkel szórakoztatták a teltházas közönséget.

A civilek a hagyományoknak megfelelően idén is hat kategóriában adták át a díjakat a város életében kiemelkedő tevékenységet végző magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozások részére. Az elismeréseket Tóth Nándor alpolgármester és Antal Istvánné a kerekasztal képviselője adta át.

A díjazottak:
          Az év civil szponzora: E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.
          Az év mecénása: Horváth „Mákos” Ferenc vállalkozó
          Az év ifjúsági közössége: Zalaerdő TT DSE
          Az év civil közössége: Honvéd Kaszinó Hölgyklubja
          Az év civil önkéntese: Skretyuk Lászlóné a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének gazdasági vezetője
          Az év civil embere: Lukács Gyuláné a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének irodavezetője.

A program zárásaként Várfalvi Ferenc a E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. üzemvezetője tartott pohárköszöntőt a díjazottak nevében.