ende hr beas

További adatok

Nagykanizsai Civil Kerekasztal
8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5.
Tel: +36-20/9313-055
Tel: +36-20/3595-045
Fax: +36-93/999-697


E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


UniCredit Bank: 10918001-
00000085-20470004


Adószám: 19282501-1-20


 Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.


Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010


Közérdekű önkéntes tevékenység száma: 01478.


MVH regisztráció: 1005354771


Kiváló Tehetségpont azonosító: TP-101-001-073


Adatvédelmi nyilvántartás száma: NAIH-74706/2014


atlatszo

Főszerepben a Dél-zalai fiatalok

EFOP-1.2.2-15-2016-00182

C típusú tábla

Dél zalai fiatalok logo

 

 

Komplex ifjúsági fejlesztő projektünkkel növelni akarjuk a Dél-zalai és Nyugat-somogyi térség ifjúság közösségi aktivitását. Célunk, a térségi fiatalok érdeklődési körének és életkoruknak megfelelő szabadidős, kulturális, oktatási, fejlesztő programok szervezése. Aktív közösség létrehozása, heti rendszerességgel klubfoglalkozás tartása. Célunk az önkéntesség elterjesztése, a kevésbé fejlett régióban élő fiatalok sikeres társadalmi integrációjának elősegítése, képességeik kibontakoztatásával, közösségi aktivitásuk erősítésével, bevonva őket az önkéntes programokba. A projekteket fiatal önkénteseket bevonásával akarjuk megvalósítani. Demokráciafejlesztő programokat szervezünk a fiatalok aktív társadalmi szerepvállalásának növelése érdekében. Hosszú távú célként esélyt akarunk teremteni arra, hogy a fiatalok képessé válhassanak egy produktív életstílus kialakítására.

A programban a Dél-zalai és a Nyugat-somogyi térség 15-25 éves fiataljait szólítjuk meg. A korcsoport tagjai gimnazisták, közép és szakképző iskolások, főiskolai hallgatók, illetve olyan fiatalok, akik már befejezték iskolai tanulmányaikat, dolgoznak, vagy munkanélküliek. Főként olyanokat fiatalokat vonunk be, akik részévé akarnak válni egy közösségteremtő, értékmegőrző, fejlesztő folyamatnak. Bevonandó települések: Zala megye: Nagykanizsai járás: Nagykanizsa, Zalakomár, Zalamerenye, Gelse, Kerecseny; Letenyei Járás: Molnári; Somogy megye: Csurgói járás: Gyékényes. A bevonandó települések fiataljaival, civil szervezeteivel több évre visszamenő kapcsolatunk van. A fő projekthelyszín Nagykanizsán a Nonprofit Központban lévő ifjúsági iroda lesz, ami a célterület mértani középpontjában van. A székhelyünk mellett 2 más településen is komplex fejlesztést akarunk megvalósítani.

Egy fejlesztő program eredményeként elkészítettük szervezetfejlesztési tervünket, benne az ifjúsági koncepciónkkal. A hosszú távú terveinket tökéletesen lefedi jelen támogatási kérelem felhívásában megfogalmazott fejlesztési tervek. Az ifjúsági koncepciót megelőző felmérésben a fiatalok megfogalmazták elképzeléseiket, terveiket amiket most a program eredményeként meg tudunk valósítani. A fiataloknak szóló szolgáltatásokat, programokat eddig is biztosította az általunk működtetett Nagykanizsai Nonprofit Központ, mivel azonban nem tudtuk mindig a kellő forrást rá biztosítani, így a programok esetiek voltak, főként olyan rendezvények kerültek megvalósításra, melyek nem igényeltek jelentősebb anyagi ráfordítást. Nagyobb rendezvények, képzések, programok, táborok megvalósítását célzott pályázati források biztosították alkalomszerűen. Azt, hogy folyamatosan foglakoztattuk a térségi fiatalokat bizonyítja a Belügyminiszter által szervezetünknek adományozott Forster Gyula díj. Az indoklásban az szerepelt, hogy: "Műemlék- és örökségvédelmi tevékenységük minden esetben a fiatalok bevonásával történik, ami kiegészül e korosztály környezeti és hazafias nevelésével is".

Egyesületünk rendelkezik a projekt lebonyolításához szükséges tárgyi és személyi feltételekkel. Szervezetünk a Dél-zalai térség központjában lévő Nagykanizsán működteti a Nonprofit Központot, benne az ifjúsági irodával. A projektmenedzsmentben van Samling diplomás - Bonis Bona díjas tehetséggondozó, ifjúságsegítő és  pénzügyi számviteli felsőfokú képesítéssel rendelkező szakember.

Programunk keretében 303 rendezvény tartunk meg a 3 éves projektidőszak alatt ami 2017.02.01-től, 2020.01.31-ig tart.  Köztük megtalálható a képző, közösségfejlesztő, szabadidős, rekreációs, ismeretterjesztő, rendszeres tematikus foglalkoztató, kompetenciafejlesztő, önkéntes, szabadidős, családi, figyelemfelkeltő, képző programok, előadások sorozata. Minden hónapban egy bevezető előadás előzi meg a nyolc tematikus foglalkozást, a projektidőszak alatt összesen 240 foglalkozást tartunk több célcsoportnak, több helyszínen. A nyári időszakban 3 tematikus táborunkba várjuk a fiatalokat, ekkor sem engedjük el a kezüket, folyamatosan fenntartjuk érdeklődésüket, aktivitásukat a program iránt.

A támogatási kérelem felhívásában megfogalmazott indikátorok mindegyikét 25%-al megemelten vállaljuk.
Szervezetünk védjegyévé vált, hogy kiemelt projektjeinket egy színes 16 oldalas, A4-es méretű kiadvánnyal zárjuk le (http://portal.civiliroda.eu/). Ebben a programban is így akarjuk társadalmasítani a projekteredményeket, így akarjuk a lakosságot tájékoztatni az ifjúságban rejlő erőforrásokról, a közösség erejéről. A Fiataloké a főszerep című 2.000 példányban tervezett kiadványunkat a civil ifjúsági hálózatokon keresztül tervezzük terjeszteni.

A programok mind azt célt szolgálják, hogy létrehozzunk egy olyan fiatalokból álló közösséget, melynek tagjai felelős párkapcsolatokra törekszenek, a társadalom alappillérének a családot tartják, akik felelősen készülnek a munka vagy a tanulás világába. Olyan fiatal állampolgárokat adunk társadalomnak, aki felelősek döntéseikért, aki nem csak a jogaikkal, hanem a kötelességeikkel is tisztában vannak.

Sajtóbeszámoló

Főszerepben Dél-Zala Fiataljai - Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap

http://www.kanizsaujsag.hu/hirek/35848/foszerepben-del-zala-fiataljai/